Tko smo mi, pobogu?

Kulturno-umjetnička udruga “Cygnus” osnovana je davne 2008., kad se ekipa entuzijasta slučajno našla na istom mjestu u isto vrijeme, slegnula ramenima i predala potrebnu papirologiju. Prema Nostradamusovim zapisima, papirologija će biti riješena negdje za sljedeće promjene majanskog kalendara.

Nakon Velikog Tosterskog Ustanka 2012., javila se potreba za restrukturacijom udruge. S time na umu, već sljedeći dan, 2015. godine, Cygnus punom parom ulazi u 21. stoljeće s novim vodstvom. “Era La Presidente”, kako ju od milja zovu labudovi (kako se od milja međusobno zovu prašinari (kako ih od milja zove La Presidenta)), poznata je uzduž i poprijeko hrvatske kulturne scene kao zlatno doba Cygnusa.

Dok ne trkeljaju gluposti po Internetovlju, labudovi su do gležnja (a ponekad i koljena) u kazališnim, filmskim i glazbenim produkcijama, organizaciji LARP-ova i radionica, pisanju te svačem nečem kreativnom.

Volite li glumiti? Svirati? Plesati? Pjevati? Šminkati? Želite li sudjelovati u pripremama i izvedbi projekata? Skriva li se u u Vama budući Paul Newman, Branko Lustig ili – usudimo li se sanjati? – Gilbert Fuchs? Javite nam se na drustvocygnus@gmail.com!

Ako Vi imate ideju, mi imamo ljude!