27. May 2016.

A Meeting Across Time and Space

Šestog mjeseca godine 2016., dana četrnaestog, Cygnus je na katedri što život znači (bile bi daske, ali FER nema pozornicu pa smo morali improvizirati) izveo svoju prvu originalnu predstavu – “A Meeting Across Time and Space”.

 

Ma vidite kako su šesni.

Ma vidite kako su šesni.

Radi se o uzbudljivoj priči punoj intriga, prevara i plesno-pjevačkih ekscesa. Bradati zlikovac zamaskiran u bradatijeg pipničara na prevaru dovede naše tri junakinje u birc Na Kraju Vremena, gdje ih uz pomoć svog Telepatskog karaoke polja i zdrave doze prcanja pokuša nagnati da kroz pjesme negativnim emocijama napune njegov Transfluksni regulator (u narodu znan kao “Svemirska gefufna”) te time izazovu kraj Vremena. Dijaboličan plan, jašta, ali hoće li uspjeti?

 

Kroz pola sata vrckavih pjesama i uvijek popularnih šala na račun marginalnih britanskih političara (rulja voli šale na račun marginalnih britanskih politačara), posjetitelji SFeraKona mogli su vidjeti kako ta napeta priča završava.

 

Pitaš se kako su prošle pripreme za predstavu, neznani čitatelju? Samo fotografije mogu utažiti tvoju žeđ za makar malim sudjelovanjem u samom procesu? Srećom pa sam ja ovdje!

  • "Ja da ne znam Hasanaginicu? Mater ni ne zna Hasanaginicu!" "Majo, mislim da ne počinje sa 'Što se gori u bijeli zelenoj'."

 

U konačnici se nađete u zamračenoj prostoriji pred nekim ljudima, malo pjevate, mašete rukama i svi se vesele. Evo brzinski pogled na to kako narodno veselje izgleda u praksi:

Na kraju dana vi ste umorni, ljudi su zadovoljni, a scenaristi i dalje ostaju najveće blago našega naroda.